Make the most out of your ingredients
title image

Lemon curd

Lemon curd

Empty the fridge - Lemon curd

Het gebeurt wel vaker dat je bvb een taart bakt en een aantal eierdooiers over hebt. Zijn het er veel en vind je het zonde om ze weg te gooien.

Probeer dan eens deze lekker frisse, zoet zure lemon curd.

Een klassieker uit de Engelse keuken. Heerlijk in allerlei taarten en desserts of bvb. in yoghurt met fruit. Dit recept is voor een curd van citroenen, maar je kan er allerlei citrusvruchten zoals limoenen en pompelmoezen in verwerken. Ik heb de lemon curd gebruikt als extraatje op ‘American pancakes’ met partjes nectarine. Sunday morning breakfast… Yumm!!

Je kan de lemon curd tot 2 weken toe in de ijskast bewaren.

Empty the fridge - Lemon curd

Lemon curd

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Keuken Engels

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Doe water in een middelgrote pot tot het ongeveer 2,5 cm hoog staat en breng het water lichtjes aan de kook.
  • Meng ondertussen de eierdooiers en de suiker in een metalen kom tot ze romig en wit van kleur zijn (+/- 1 min).
  • Neem 1/3 tas citroensap en voeg deze samen met de zeste toe aan het eiermengsel.
  • Zet het vuur op de laagste stand eens het water lichtjes kookt en plaats de metalen kom met het eiermengsel over de pot. (De kom moet groot genoeg zijn om over de pot te passen, maar mag het water niet raken).
  • Roer door het eiermengsel met een garde gedurende +/- 10 min of tot het mengsel lichtgeel van kleur. Dop een lepel in het mengsel en probeer een streep te trekken over de rug van de lepel. Als de streep blijft staan is de lemon curd goed qua dikte.
  • Verwijder de kom van de pot met kokend water. Roer beetje bij beetje de boter door de lemon curd. Voeg pas een volgend stukje boter toe, wanneer het vorige gesmolten is.
  • Doe de lemoncurd in een propere kom of tupperware doos en dek af met vershoudfolie zodat er geen vel gevormd wordt over de curd.
  • Je kan de lemon curd tot 2 weken toe bewaren in de frigo.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
No Comments
Leave a Comment:
Recipe Rating